De Norfolk terriër

Een stukje geschiedenis Vooraf: Waar ligt Norfolk? Daarvoor moeten we naar Gr. Brittannië reizen. Norfolk is één van de districten van dit land. De hoofdstad van het district is Norwich. In de 19e eeuw werden hier kleine rode of black and tan-kleurige hondjes gehouden voor de jacht op ratten, konijnen en muizen op de graanboerderijen. Door kruisingen van hondjes met staande én hangende oren, kwamen beide kenmerken voor. In 1932 wordt het hondje als Norwich Terriër erkend. Tot 1964 kende men enkel het Norwich ras; dus zowel voorkomend met staande als met hangende oren. In dat jaar werd de Norfolk Terriër, met zijn naar voren vallende oren, als apart ras erkend. N.b.: ook in karaktereigenschappen is de Norfolk een ander hondje dan de Norwich Terriër.

Kenmerken van de Norfolk terriër

vriendelijk en aanhankelijk attent, maar ook sociaal z’n vacht moet geplukt worden, ong. 2x per jaar moedig, maar geen ruziezoeker speels
De kenmerken van de Norfolk zijn goed herkenbaar in Terry. Hij is eigenlijk altijd in mijn buurt en mag graag met me ‘meewerken’ in de tuin, nogal eens tot ergernis van mij. Even bij me zitten doet hij graag, maar ‘t is zeker geen schoothond. Komt er bezoek, dan raakt hij aanvankelijk helemaal door het dolle heen. Terry is mijn tweede hond. Mijn vorige hond, Lookey, ook een Norfolk terriër, overleed in 2015, 13 jaar oud.
.Eversweb.nl
© copyright a. evers 2018
District Norfolk ten noorden van Londen.

Terry

Ik moest in het ziekenhuis worden opgenomen. M’n koffertje had ik al klaar staan. Kennelijk zag Lookey al aankomen, dat ik hem een tijdje in de steek ging laten en dus had hij niet zijn mand, maar de koffer als ligplekje gekozen!
Home Geesteren Norfolk terriër Tuin Archief Flora en fauna Grote klussen - dorp - Norfolk - Nieuw planten - Fietsen - Op de fiets - Terry - De tuin vroeger - Foto en film - Oranjefeest ‘18 - De tuin nu